Sveriges bästa odds

header

Premier League 2017/18

Posted on

Ännu en säsong av Premier League har passerat. Denna gång var det Manchester City som toppade ligan. Och de gjorde det ganska överlägset.

Poängrekord

Det var med hjälp av Manchester United, som förlorade hemmamatchen mot jumbon West Bromwich, som Manchester City kunde säkra titeln med hela fem omgångar kvar. Dessutom slog de poängrekord när de slutade på 100 poäng. Ner till United, som kom tvåa, var det 19 poäng, vilket också innebär rekord i största vinstpoängmariginal. Stor del till poängrekordet och titeln var deras form under hösten när Manchester City vann arton raka matcher, rekord i längsta segersvit. Under säsongen gjorde de totalt 106 mål medan de endast släppte in 27, vilket innebär en statistik på +79 vilket också är rekord, både på flest gjorda mål och bästa målskillnad. Statistiken talar för sig själv, Manchester City var helt enkelt väldigt bra den här säsongen.

Skytteligan

Trots att Manchester City vann ligan ganska tidigt var det inte någon från laget som vann skytteligan utan den toppades av Liverpools Mohamed Salah som vann med 32 mål under säsongen. Han följdes av Tottenhams Harry Kane med 30 mål och Manchester Citys Sergio Agüero med 21 mål.

Favoriter inför säsongen

Inför säsongen var det många som trodde på framförallt sex stycken lag, vilka var Manchester United, Manchester City, fjolårets vinnare Chelsea, Tottenham, Liverpool och Arsenal. Det var även dessa som blev topp sex med Manchester City i toppen och Arsenal som sexa.

Etablerade lag missar Premier League nästa säsong

Även om det känns som att de traditionella storklubbarna fått något av en återkomst i Premier League så var det även tre etablerade klubbar som åkte ur ligan denna säsong – något som inte hänt sedan 1970-talet. De tre som inte orkade hela vägen var Swansea, Stoke City och West Bromwich Albion.